Kuchnie orientu

Przepisy kuchni orientalnej to główne dania kuchni chińskiej, japońskiej i tajskiej. To smaczne, zdrowe i w większości szybkie potrawy kuchni azjatyckiej. Dania, jakie serwuje kuchnia orientalna są bardzo różnorodne. Ich główną podstawą są ryż, owoce morza, ryby, warzywa i przyprawy. Jeśli chodzi o szybkie dania to jest ich bardzo wiele, ponieważ w ogólnym pojęciu kuchnia azjatycka stawia na prostotę posiłków i ich szybkie przygotowanie. Obecnie bardzo łatwo zdobyć składniki do potrwa orientalnych. Niemal w każdym supermarkecie znajduje się dział poświęcony kuchniom orientalny. Znajdziemy tam wszelkiego rodzaju makarony ryżowe, makarony chow main, składniki na sushi, sosy, przyprawy, oleje. A jeśli interesującego nas produktu nie ma w sklepie zawsze możemy zamówić go w sieci.

DSC_4889 Curry z kurczakiem i kalafiorem
curry_z_kurczakiem_smakowisko (4) Curry z kurczakiem i fasolką szparagową
DSC_4702 Czevapcziczi
DSC_4475 Jambalaya
DSC_4739 Kurczak na ostro z makaronem ryżowym
DSC_2317  Kuskus z warzywami
DSC_3116 Makaron ryżowy z kurczakiem i grzybami mung
DSC_2197 Polędwica po seczuańsku
DSC_3817 Shoarma drobiowa
smaker Spring rolls warzywne
DSC_4200  Wołowe curry z burakami (Chukandar Gosht)
DSC_0245  Wołowe pulpeciki w sosie azjatyckim