O mnie

Mam na imię Mariola i uwielbiam gotować 😉

DSC_6012

Sztuka kulinarna pasjonuje mnie od dziecka, choć na początku było to raczej zamiłowanie do pieczenia ciast niż gotowania. Słodkiego bakcyla zaszczepiła we mnie mama – naczelny cukiernik naszej rodziny. Pamiętam jak co sobotę przygotowywałam na początku z mamą, a później sama ciasta na niedzielny podwieczorek. Oczywiście obowiązkowo były to dwie wielkie blachy. Jako dziecko chciałam nawet zostać cukiernikiem. Ciocia zabrała mnie do zaprzyjaźnionej cukierni, gdzie mogłam zobaczyć jak wygląda wyrób ciast na masową skalę. Jednak moje losy potoczyły się inaczej i ukończyłam administrację. Zamiłowanie do gotowania przyszło dopiero podczas studiów. Po wykładach siadałam do komputera i szukałam przepisów wartych wypróbowania, a następnie przystępowałam do dzieła. Każde udane danie zachęcało mnie do coraz to odważniejszych eksperymentów. I tak oto zrodziła się moja pasja do gotowania.

Moja kuchnia łączy rozmaite smaki, techniki gotowania, przyprawy oraz sposoby podawania. W domowym menu dominuje kuchnia włoska, a zwłaszcza makarony oraz kuchnia tradycyjna.

Chciałabym serdecznie podziękować mojej mamie, która zaszczepiła we mnie bakcyla kulinarnego, to dzięki niej gotowanie stało się moją pasją. Dziękuję także wszystkim osobom, które mnie dopingowały i dopingują nadal. Zaś specjalne podziękowania należą się „testerom” ( za ich konstruktywne i szczere opinie) moich kulinarnych eksperymentów – nie zawsze były udane 😉 Zapraszam zatem do wspólnego gotowania !!!

Zdjęcia i teksty są mojego autorstwa, nie zgadzam się na kopiowanie i wykorzystywanie ich w internecie lub innych mediach bez mojej zgody. Skopiuj je dla własnego użytku, ale nie publikuj ich proszę dalej jako swoje, uszanuj prawa autorskie (patrz : ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych).