Pasta jajeczna z awokado

DSC_9708

W mojej rodzinie wszyscy uwielbiają jajka, mogliby jej jeść do każdego posiłku. Dziś wieczorem postanowiłam zrobić im przyjemność i przygotowałam pastę jajeczną z dodatkiem awokado. Domowa pasta to szybki i zdrowy pomysł na kolację lub śniadanie. W dodatku awokado zawiera witaminy: A, B1, B2, C, PP, K i H, kwas pantotenowy oraz wapń, fosfor i potas – dlatego warto je jeść. Zapraszam po przepis.

Składniki:

1 dojrzałe miękkie awokado
3 jajka ugotowane na twardo
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki majonezu ( ja polecam Kielecki)
1 łyżka soku z limonki
1/2 ząbka czosnku
sól, pieprz

Wykonanie:

Jajka i awokado posiekać bardzo drobno i przełożyć do miski. Następnie doprawić je oliwą, majonezem, sokiem z limonki, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem i pokrojonym w plasterki awokado. Wierzch kanapki posypać świeżo zmielonym pieprzem i solą gruboziarnistą.

DSC_9702

DSC_9701

7 przemyśleń nt. „Pasta jajeczna z awokado

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj operację abym wiedziała że nie jesteś robotem *