Pasta jajeczna

DSC_7921

Kilka dni temu kupiłam automat do wypieku domowego chleba. Bardzo fajna spraw, ale o tym opowiem w kolejnych postach. Dziś mam dla Was przepis na pastę jajeczną, która idealnie pasuje do ciepłego, domowego chleba. Przepis jest naprawdę banalny i szybki w wykonaniu.

Składniki:

3 jajka
100 g sera ementaler
1/2 pęczka szczypiorku
2 łyżki majonezu
sól
pieprz

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Następnie drobno je posiekać i wrzucić do miseczki. Ementaler zetrzeć na tarce o małych oczkach ( ja użyłam tarki do parmezanu) i dodać do jajek. Szczypiorek umyć i drobno posiekać, dodać do pozostałych składników. Na koniec dodać majonez, sól, pieprz i  całość dokładnie wymieszać.

DSC_7915

DSC_7930

DSC_7937

3 przemyślenia nt. „Pasta jajeczna

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj operację abym wiedziała że nie jesteś robotem *