Pasta z tuńczyka i jajek

DSC_7760

Kilka dniu temu oglądałam program Zdrowie na Widelcu prowadzony przez Annę Guzik. Program w całości poświęcony był wędzonym rybom. Jednym z pomysłów wykorzystania wędzonych ryby było przygotowanie pasty kanapkowej. Zainspirowana tym pomysłem postanowiłam przygotować na wczorajszą kolację własną pastę. Do swojej pasty użyłam tuńczyka, jajek, ogórka kiszonego oraz kaparów. Pasta wyszła bardzo smaczna i wyrazista w smaku. Idealna dla wielbicieli tuńczyka i nie tylko.

Składniki:
1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym np. Calvo
3 niewielkie kiszone ogórki
2 jajka na twardo
2 łyżeczki kaparów
2 gałązki szczypiorku
1 łyżka pikantnego ketchupy
1 łyżka majonezu
pieprz

Wykonanie:

Do miski wrzucić tuńczyka ( razem z olejem), pokrojone w drobną kostkę ogórki i jajka oraz kapary. Całość zmiksować na gładką masę. Do masy dodać drobno posiekany szczypiorek, ketchup, majonez oraz pieprz. Dokładnie wymieszać. Pastę najlepiej podawać ze świeżo upieczonym chlebkiem lub bagietką.

DSC_7770

DSC_7783

DSC_7764

5 przemyśleń nt. „Pasta z tuńczyka i jajek

  1. Dzięki za pomysł na dodanie ogórków do pasty. Nie dodałam keczupu, bo nie lubię ale i tak pasta wyszła pycha.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj operację abym wiedziała że nie jesteś robotem *