Sałatka krabowa z ogórkiem

DSC_2290

Sałatkę krabową po raz pierwszy jadłam w sieci spaghetterii Piccolo. Sałatka ta urzekła mnie swoim wyjątkowym smakiem. Za każdym razem gdy jadłam ją po raz kolejny starałam się wykryć wszystkie składniki. Gdy wiedziałam już wszystko, przygotowałam ją w domu. Niestety moja sałatka nie smakuje identycznie jak w Piccolo, ale jest równie smaczna. Widocznie w Piccolo mają jakąś tajną recepturę na tą sałatkę. Może kiedyś uda mi się ją odkryć.

Składniki:

1 opakowanie paluszków krabowych
1 średni ogórek
3 jajka
4 łyżki majonezu
1 łyżka ketchupu
sól, pieprz

Wykonanie:

Paluszki krabowe pokroić w kostkę, ogórka obrać i pokroić go w pół talarki. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez, ketchup i przyprawy i delikatnie wymieszać. Przełożyć na talerze i udekorować. Podawać z bagietką lub pszennym chlebkiem.

DSC_2305

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj operację abym wiedziała że nie jesteś robotem *