Śniadania

Dobre śniadanie to dobry początek dnia. Według nowych teorii żywieniowych poranny posiłek można zjeść do godziny 10–10.30. Wtedy śniadanie spełni swoją rolę. To dobra wiadomość, zwłaszcza dla tych, którzy rano nie mają czasu albo apetytu. Jeśli nie będziemy zapominali o porannym posiłku, unikniemy nagłych spadków poziomu glukozy we krwi i napadów „wilczego apetytu”. Dostarczymy organizmowi węglowodanów, białka, tłuszczów, witamin i soli mineralnych. Z tych zapasów w miarę potrzeb będzie on czerpał energię. Zapobiegnie to niekontrolowanemu podjadaniu.

Przedstawiam propozycje na śniadanie smaczne i niebanalne. Owsianki, pasty do kanapek, pomysły na smaczne kanapki, a to tylko niektóre z moich propozycji.

DSC_5047 — kopia Bagietka z mozzarellą i pomidorami
DSC_1708 Kanapki z twarożkiem i wędzonym łososiem
DSC_5713  Kasza jaglana ze śliwkami
DSC_5542  Kasza manna z karmelizowanymi śliwkami
DSC_4672  Maślane bułeczki
DSC_5879  Mus gruszkowy z nutą pomarańczy
DSC_4161  Owsianka na mleku z miodem i bakaliami
DSC_7915  Pasta jajeczna
DSC_9708  Pasta jajeczna z awokado
DSC_7761  Pasta z tuńczyka i jajek
DSC_7972  Pasta z tuńczyka i suszonych pomidorów
DSC_0046  Tapenada czyli pasta z oliwek
DSC_7178  Twarożek śniadaniowy

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj operację abym wiedziała że nie jesteś robotem *